Workshop 1: Att skörda näver, i samband med utställning vid Galleri NIPÅ

Workshop 1: Att skörda näver, i samband med utställning vid Galleri NIPÅ

Evenemang - Beskrivning

Näver är ett spännande material som kan användas på många olika sätt. Den svenska textildesignern Emma Dahlqvist (SE) kommer att ha en utställning på Galleri Nipå 3.4 - 8.5 där hon visar vad man kan göra i näver. Hon arbetar i skärningspunkten mellan traditionell hantverkskunskap och digital teknik och intresserar sig för att mixa de konventionella metoderna att bearbeta nävern på, som ofta är djupt rotad i en slöjdtradition, med nya tekniker för att på så vis vidga upplevelsen av och funktionerna hos materialet.  

I samband med utställningen kommer hon även att ha två olika workshops. En som handlar om att skörda näver och en annan workshop som mer fokuserar på näverflätning och olika viktekniker, som påminner om origami.

Workshop 1: 
Att skörda näver

När? Fredag 12 juni, kl. 15-19
Var? I skogen (exakt plats meddelas senare)
Antal platser: 15 st.

I denna workshop går vi igenom tekniken att skörda näver. Vi inleder med en introduktion om vad som är viktigt att tänka på innan man sätter igång - vilka typer av björkar ska man leta efter och hur man genom att studera trädet, kan avgöra kvalitén på nävret. Därefter går vi steg för steg igenom momenten i att plocka nävern och hur man går tillväga för att inte skada trädet. Deltagarna får därefter själva prova att plocka och skörda näver under handledning. 

Anmälan: Anmälningen öppnar den 14 april kl. 10. Länk till anmälan kommer att finnas på nipa.ax

(Den andra workshopen finns också presenterad här på evenmang.ax)
 

Näver är ett spännande material som kan användas på många olika sätt. Den svenska textildesignern Emma Dahlqvist (SE) kommer att ha en utställning på Galleri Nipå 3.4 - 8.5 där hon visar vad man kan göra i näver. Hon arbetar i skärningspunkten mellan traditionell hantverkskunskap och digital teknik och intresserar sig för att mixa de konventionella metoderna att bearbeta nävern på, som ofta är djupt rotad i en slöjdtradition, med nya tekniker för att på så vis vidga upplevelsen av och funktio...läs mer

Datum:
12 juni - 15:00 till 19:00

Kategori: 

Evenemang - Prisinformation

Dold

Site by Strax