Workshop 2: Experimentiell och traditionell näver, i samband med utställning vid Galleri NIPÅ

Workshop 2: Experimentiell och traditionell näver, i samband med utställning vid Galleri NIPÅ

Evenemang - Beskrivning

Näver är ett spännande material som kan användas på många olika sätt. Den svenska textildesignern Emma Dahlqvist (SE) kommer att ha en utställning på Galleri Nipå 3.4 - 8.5 där hon visar vad man kan göra i näver. Hon arbetar i skärningspunkten mellan traditionell hantverkskunskap och digital teknik och intresserar sig för att mixa de konventionella metoderna att bearbeta nävern på, som ofta är djupt rotad i en slöjdtradition, med nya tekniker för att på så vis vidga upplevelsen av och funktionerna hos materialet.  

I samband med utställningen kommer hon även att ha två olika workshops. En som handlar om att skörda näver (se separat presentation på evenemang.ax) och en annan workshop som mer fokuserar på näverflätning och olika viktekniker, som påminner om origami.

Workshop 2: 
Experimentiell och traditionell näver

När? Lördag 13 juni, kl. 9 – 17 (ta med egen lunch)
Antal platser: 15 st.

I denna workshop blandar vi den traditionella näverslöjden med mer experimentella och okonventionella tekniker. Vi utgår från materialet och dess möjligheter. Emma Dahlqvist ger en kort introduktion till näverns egenskaper och visar några av de materialmanipulationer som hon gjort i materialet. Workshopen består av två huvuddelar - i den ena fokuserar vi på näverflätning och i den andra bearbetar vi nävern med olika viktekniker, som påminner om origami. Under dagen kommer det finnas möjlighet att skapa ett eget objekt i näver, t.ex. en liten flätad plånbok eller ett origamivikt halsband.

Anmälan: Anmälningen öppnar den 14 april kl. 10. Länk till anmälan kommer att finnas på nipa.ax. 

(Den andra workshopen om att skörda näver finns också presenterad här på evenmang.ax)

Näver är ett spännande material som kan användas på många olika sätt. Den svenska textildesignern Emma Dahlqvist (SE) kommer att ha en utställning på Galleri Nipå 3.4 - 8.5 där hon visar vad man kan göra i näver. Hon arbetar i skärningspunkten mellan traditionell hantverkskunskap och digital teknik och intresserar sig för att mixa de konventionella metoderna att bearbeta nävern på, som ofta är djupt rotad i en slöjdtradition, med nya tekniker för att på så vis vidga upplevelsen av och funktio...läs mer

Datum:
13 juni - 9:00 till 17:00

Kategori: 

Evenemang - Prisinformation

Dold

Site by Strax